Van technische ruimtes tot interieurinrichting, van 3D-geprinte onderdelen van drones tot inlaatspruitstukken voor het tractorpulling circuit! Door iedere nieuwe opdracht als een uitdaging te zien ontstaat een veelzijdig portfolio.

Het ontstaan van PieDee 3D:
John van Geel, eigenaar van PieDee 3D heeft altijd al veel affiniteit gehad met creƫren, ontwerpen, tekenen, en alles wat er mee samenhangt. Een tweede interesse is de bouwwereld in het algemeen, met een voorkeur voor architectuur. Een opleiding waarin beide facetten aanwezig waren was dus in eerste instantie geen onverwachte keuze. Door diverse toevalligheden is hij in de bouwmaterialenhandel gerold, waarbij CAD-tekeningen maken en lezen geen onbekend terrein zijn. Enige jaren terug, nog voor de grote media-aandacht voor 3D-printen, is deze nieuwe manier van produceren al onder zijn ogen gekomen.

De oneindige mogelijkheden van 3D-tekenen en 3D-printen zijn doorslaggevend geweest om een opleiding 3D-tekenen en modeleren te gaan volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De gemiddelde 9,0 voor de basisopleiding en de 9,2 voor de advanced opleiding tonen op zich al aan met welke inzet hij zichzelf ontwikkeld heeft. Inmiddels zijn al diverse opdrachten de revue gepasseerd, van interieur ontwerp tot complete technische ruimtes, van nagemaakte onderdelen van jukeboxen tot inlaatspruitstukken voor het tractorpulling circuit! Door iedere nieuwe opdracht als een uitdaging te zien ontstaat een veelzijdig portfolio!