In Parrotia wordt van 6 tot en met 9 juli de Experience Week georganiseerd door het Centrum van Technologie en Media West-Brabant (CT&M). Iedereen is welkom om kennis te komen maken met de nieuwste digitale technieken en media, zoals Augmented Reality, Virtual Reality, 3D printen en 3D tekenen, Green Screen en bijzondere apps. Meer dan tien bedrijven geven een kijkje in hun ‘keuken’ en bezoekers kunnen zelf ervaren hoe de technieken werken. Ook Bibliotheek VANnU en Cultuur Compaan participeren in deze Experience Week. 

Datum:            Woensdag 6 t/m zaterdag 9 juli

Tijd:                 Dagelijks van 10.00 uur tot 17.30 uur. Vrijdag tot 20.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur.

Locatie:           Parrotia, markt 54, via de nieuwe entree aan de Markt of via de ingang aan de zijde van het Emile van Loonpark

Entree:            Gratis

 

Tijdens deze vier dagen kan iedere bezoeker zelf zien, ontdekken, beleven en ervaren hoe bijvoorbeeld een 3D print wordt gemaakt, een VR bril werkt en wat Augmented Reality is.

Op vrijdag 8 juli komt, op uitnodiging van de bibliotheek, de Makersbuzz langs op de Markt. De Makersbuzz is een mobiel fablab (www.makersbuzz.nl). Leerlingen van basisschool Heilig Hart en de Jeroen Bosch school gaan aan de slag met onder andere 3D printen, programmeren en lasersnijden.

 

De Experience Week is een eerste aanzet om te komen tot een Centrum voor Technologie en Media West-Brabant. Dit centrum heeft tot doel om als platform en netwerk te fungeren en drie ontwikkelingen te stimuleren:

  • Productontwikkeling;
  • Educatie, stages, werkgelegenheid;
  • Entertainment, games.

Scholen of groepen kunnen zich aanmelden en een tijd reserveren via ad@fides-projecten.nl of via https://www.facebook.com/ctmwestbrabant